Mesto Ružomberok, Mestská knižnica Ružomberok a partnerské organizácie pozývajú milovníkov literatúry vo štvrtok 1. júla 2021 o 17:00 do Parku Š. N. Hýroša v Ružomberku na diskusiu so spisovateľom, publicistom a prekladateľom Michalom Hvoreckým.

Moderátorka: Iveta Kloptová

M. Hvorecký vyštudoval estetiku. Píše poviedky, romány a publicistiku. Prekladá z nemeckého jazyka. Viaceré jeho knihy vyšli aj v cudzích jazykoch. Venuje sa aj tvorbe pre deti (Bratislava – čarovná metropola). Kniha Maliar a chlapec sa odohráva v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku. Novela Wilsonov bola sfilmovaná, niektoré prózy adaptované pre divadlo či rádio. Pracuje v bratislavskom Goetheho inštitúte. Tvorbu začal poviedkami, nasledovali romány a komentáre pre noviny aj internet. V novej zbierke Čierny lev sa vrátil k poviedkam. Zmenili sa síce problémy spoločnosti, ale nezmenený ostal autorov úprimný záujem o ne a o ich stvárnenie do literárnej podoby. U Hvoreckého je kľúčovým slovom príbeh.
Najznámejšie diela: Silný pocit čistoty, Lovci & zberači, Plyš, Dunaj v Amerike, Spamäti, Trol a Tahiti.

Michal Hvorecký so sebou prinesie aj niekoľko kníh, ktoré si budete môcť kúpiť za mimoriadnu cenu.

Vstup zdarma

Prosíme, na podujatie sa prihláste cez FB alebo na e-mailovej adrese info@kniznicark.sk, príp. priamo na podujatí poskytnite kontakt na Vás. Vaše údaje budú organizátori podujatia v zmysle aktuálnych opatrení uchovávať po dobu 14 dní od uskutočnenia podujatia. Počas podujatia používajte rúška, informujte organizátorov, pokiaľ by sa u vás prejavili príznaky akútneho ochorenia.

V prípade nepriaznivého počasia sa stretnutie uskutoční v priestoroch Mestskej knižnice Ružomberok, ul. Podhora 33 na 1. poschodí.

Podujatie je súčasťou mestského letného kultúrneho festivalu Leto u Hýroša 2021.

(red)

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *