Veľtrh obrannej a voejenskej techniky IDEB uskutoční sa 25. až 27. augusta vo výstavných priestoroch Incheby v Bratislave. Je to. platforma na posilnenie spolupráce v bezpečnostnej oblasti a na hľadanie efektívnych riešení v oblasti obrany, bezpečnosti a zahraničnej politiky.


Ukáže nielen ťažkú techniku, ale aj ďalšie produkty pre vojenský priemysel, muníciu či výstroj a výzbroj do rôznych prostredí. Veľká pozornosť bude venovaná aj kybernetickej bezpečnosti, ktorá spolu s ochranou online priestoru v pandemickom období vystupuje do popredia.

V prvý deň veľtrhu, 25. augusta, sa v Inchebe zároveň uskutoční seminár o aktuálnych možnostiach zapojenia obranného priemyslu SR a iných subjektov do iniciatív EDA a NSPA. Jeho organizátorom je Ministerstvo obrany SR a Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR. Tradične budú prichystané aj dynamické ukážky, v rámci ktorých sa počas všetkých troch dní v Inchebe predstaví veliteľstvo síl pre špeciálne operácie s novou technikou ako štvorkolky či vrtuľník. Veľmi obľúbené sú u návštevníkov ukážky zásahu vojenskej polície, ktoré počas IDEBu nebudú chýbať.
Na veľtrhu sa zúčastnia delegácie z Česka, Francúzska, Grécka, Chorvátska, Kórejskej republiky, Maďarska, Poľska, Rakúska, Spojených arabských emirátov, Slovinska, Španielska, ale aj záNATO.

Text: Tibor Šuľa podľa INCHEBA
Foto: INCHEBA

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *