V poobedných hodinách dňa 20.5.2023 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 78-ročného Slováka, ktorý si pri páde zo schodov na chate za obcou Jakubovany bolestivo poranil dolnú končatinu v oblasti bedra. Záchranári mu na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho pomocou nosidiel a terénneho auta transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, kde sa podrobil ďalším vyšetreniam.

Pád z turistického chodníka pod Panošinou

V poobedných hodinách dňa20.5.2023 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 62-ročného slovenského turistu, ktorý spadol z turistického chodníka do strmého zrázu. Pri páde si privodil poranenia poranenia hlavy a trupu. Záchranári sa  k postihnutému dostali pozemne na mieste mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, následne ho pomocou nosidiel UT 2000 lanovej techniky spustili strmým zrázom na miesto vhodné pre nasadenie leteckej techniky. O súčinnosť bola požiadaná posádke VZZS, ktorá na mieste pomocou navijaka vysadila lekára a po doplnení liečby bol pacient letecky transportovaný do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Uviaznutí turisti pod Krupovou hoľou

V poobedných hodinách dňa 20.5.2023 požiadal o pomoc záchranárov slovenský pár, ktorý uviazol na snehovou poli pod Krupovou hoľou a nedokázal samostatne pokračovať. Záchranári HZS postupovali pozemne po hrebeni z Chopku, uviaznutí turisti sa medzitým dostali na žlto značený turistický chodník smerom na Prašivú. Tu sa stretli so záchranármi, a následne zostúpili cez Sedlo Javorie do údolia a keďže boli bez zranení, pokračovali samostatne do ubytovacieho zariadenia.

Informovala Horská záchranná služba

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *