Liptovský Mikuláš, 21. decembra 023 Už o mesiac privíta Jasná najlepšie lyžiarky sveta na najprestížnejšom športovom podujatí budúceho roka na Slovensku. Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní žien sa bude môcť uskutočniť aj vďaka podpore štátu. Ten prostredníctvom Fondu na podporu športu poskytne organizátorom príspevok 765.000 eur, čo predstavuje 20% nákladov na organizáciu podujatia.

Predčasné voľby, výmena vlád a s ňou spojené zmeny sa postarali o to, že hlavný organizátor Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej  – Zväz slovenského lyžovania si musel na definitívne schválenie prisľúbenej podpory zo strany štátu počkať do decembra – teda prakticky mesiac pred konaním podujatia.

Všetko napokon dobre dopadlo, takže sa teším, že v januári sa vidíme na svahu a budeme fandiť Petre Vlhovej. Pri tejto príležitosti sa ukazuje naozaj nevyhnutné a dobré, že cestovný ruch aj šport budú mať svoje ministerstvo, lebo veľmi ťažko sa hľadá podpora, keď neexistuje protistrana na úrovni štátu a vlád.  Vrcholový šport potrebuje jasný mechanizmus, ktorý nebude ovplyvniteľný ani zmenami vlád, ale bude garanciou nielen pre organizátorov športových podujatí ale napríklad aj pre športovcov. Novovznikajúce Ministerstvo cestovného ruchu a športu by malo všetky tieto požiadavky splniť a systémovo a transparentne nastaviť. Očakávam preto novú kvalitu v podpore športu na Slovensku. A hovorím pritom nielen o podpore športových podujatí alebo športovcov, ale napríklad aj o budovaní športovej infraštruktúry,“ uviedol Igor Rattaj, predseda predstavenstva Tatry mountain resorts, a.s.  

Od nového Ministerstva športu a cestovného ruchu očakáva šéf TMR aj zásadnú zmenu v prístupe štátu k cestovnému ruchu, ktorý mohol mať doteraz pocit nechceného dieťaťa.   

„Ako keby sme neobjavili čaro tohto odvetvia ako zdroja príjmu. Slovensko to predsa nie sú len veľké fabriky a automobilky, ktoré môže jedného dňa niekto presťahovať inde. Cestovný ruch má  obrovský potenciál, žijú z neho celé regióny a preto si zaslúži adekvátnu pozornosť aj zo  strany štátu v podobe ministerstva, ktorému v jeho misii držíme palce,“ uzavrel Rattaj.  

I. Rattaj je predsedom predstavenstva spoločnosti Tatry mountain resorts,a.s., ktorá na Slovensku prevádzkuje horské strediská Jasná a Vysoké Tatry, vodné parky Bešeňová a Tatralandia, hotely vo všetkých spomínaných rezortoch. Celkovo prevádzkuje TMR horské strediská, vodné a zábavné parky, golfové rezorty a hotely v štyroch krajinách Európy.

/red)

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *