Demänovská Dolina 8. marca 2024 – V dopoludňajšch hodinách hodinách sa dnes (8. marca) odohrala tagédia na lyžiarskom svahu v Demänovskej doline.

„Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k stretu dvoch lyžiarov. Maloletý lyžiar utrpel zranenia, ktorým, žiaľ na mieste   podľahol.  39-ročná lyžiarka utrpela zranenia,  ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice.  Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline,“ informovala hovorkyňa KR PZ Gabriela Kremeňová. Doplnila, že vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania.

Podľa informácií Horskej záchrannej služby (HZS) sa nešťastie stalo na lyžiarskej tati pod Konským grúňom. Na pomoc mu okamžite vyrazili záchranári HZS, ktorí začali s rozšírenou KPR na mieste. Napriek snahe všetkých záchranárov, sa chlapca oživiť nepodarilo a svojim zraneniam na mieste podľahol.

Tibor Šuľa

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *