Pri nehode sa zranili tri osoby

Vážna dopravná nehoda sa stala 3. januára približne o 12. 30 h na ceste prvej triedy číslo 59 na cestnom ťahu z Ružomberka do Dolného Kubína a to v obci Likavka. V tamojšom úseku, ktorý domáci obyvatelia označujú ako „nad farou“.

Polícia zistila, že 65 ročný vodič viedol osobné vozidlo Seat v smere z Likavky do Ružomberka. Následne z nezistených príčin, v mierne pravotočivej zákrute, prešiel s vozidlom do protismeru,kde sa čelne zrazil s protiidúcim osobným automobilom Škoda. Viedla ho 36 ročná vodička, ktorá pri zrážke spolu so svojou spolujazdykňou, ako aj 65 ročný vodič, sa ťažko zranili. Polícia u vodiča ani vodičky nezistila alkohol.

Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu „ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. Doplnila, že v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, poľadovice, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. „Pamätajte, že jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Tibor Šuľa

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *